Uppdatering, kemikalieupproret & barnmässan

En del av er undrar kanske vad som har hänt med kemikalieupproret. Svaret är, inte så mycket…
Vi kör nu ”sista racet” med kemikalieupproret. Så skriv under, om du inte redan har gjort det. Se till att din make, sambo, pappa, brorsa och manlige kusin också skriver under. Det är fortfarande allt för få män som undertecknat upproret. Och dela det en gång till på de sociala medier du är medlem på.

http://www.skrivunder.com/kemikalieupproret

Med sista racet menar vi att det är dags att börja tänka på ett avslut… Vi hade ju från början en förhoppning om att kunna skicka ut namnlistan till riksdagspartierna under supervalåret inför både EU-val och riksdagsval förra året men efter en flygande start så tappade upproret fart och vi fick inte in det antal underskrifter vi hade önskat. Under tiden som gått har vi bland annat upprepade gånger delat upproret i sociala medier och olika ”ekogrupper” etc. vi har också skrivit en debattartikel som vi försökt få publicerad i någon av de nationella tidningarna men tyvärr har ingen nappat. Sedan har allt det där andra som hör till livet (förutom bloggande och kemikalieuppror) hänt och det hela har fått ligga lite i träda.

Nu när vi åter är med på barnmässan i Karlstad så kampanjar vi för fullt för upproret och bara idag har det hittills tickat in drygt 300 underskrifter. Tack alla!
Vår plan är att i slutet av april avsluta upproret och skicka namnlistan till samtliga riksdagspartier. Så hjälp oss få så många underskrifter som möjligt till dess! Ju fler underskrifter ju viktigare kommer budskapet att vara för politikerna!

För övrigt var det fullt drag på barnmässan idag. Många intresserade av frågorna och vi har lämnat ut minst ett par hundra informationsblad med tips på hur man kan minska sin och sina barns kemikalieexponering. (efter mässan kommer vi att lägga upp materialet här…)

Hälsningar en nöjd och trött Linda.

2 svar till “Uppdatering, kemikalieupproret & barnmässan

  1. Grymt viktiga ämnen och fantastiskt med kemikalieupproret! Jag hoppas ni tycker att det är ok att jag länkat till er blogg på min egen sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s